top of page
  • Writer's pictureZanda Zilgalve

Laikmetīgā baleta izrāde BALSIS KLUSUMĀ

Updated: Apr 13, 2023


Caur paradoksu, kurā mūsu radošā komanda nosaukusi šo laikmetīgā baleta izrādi, vēlamies runāt par jaunas sievietes pašnoteikšanos personīgā, ģimenes un sabiedriskā līmenī.

Vēsturiski nodotās un tradicionālās metodes audzināt jaunu meiteni kā paklausīgu, iztapīgu un ērtu būtni nereti noved pie tā, ka viņa neizveidojas kā individuāla personība, kura spētu pastāvēt par sevi un savām vajadzībām, bet turpina apmierināt citu vajadzības visās dzīves sfērās.

Izrādē simboliski tiek risnāts brīdis, kad meitene savā izpratnē top par jaunu sievieti. Nonākot sadursmē ar stereotipu radīto troksni, jaunajai sievietei jāizcīna klusums, lai sadzirdētu savu iekšējo balsi, savu sirds balsi un lai kļūtu par pašpietikamu cilvēku, kurš pats spēj sevi mīlēt.

Viss sākās ar vienkāršu sarunu ar šīs izrādes producentu par jaunietēm par pusaudžiem aktuālajām tēmām, ar ko viņas sastopas ikdienā. Mūsu ģimenēs aug meitas, kas īpaši ļāva iedziļināties tēmas nozīmīgumā un sniegt savu artavu to izceļot sabiedrības acīs.


Zanda Zilgalve, Mea Via Foundation līdzdibinātāja stāsta: “Mūsu fonds kā vienu no savas darbības virzieniem ir izvēlējies palīdzēt jauniešiem meklēt savu ceļu dzīvē, būt gataviem dzīvei un nenobīties no tās. Šajā laikmetīgās dejas izrādē tiek risināta šī trauslā tēma, kā meitene top par sievieti, kā viņa kļūst gatava sastapties ar pieaugušo pasauli”.


Tālis Sils, TS Dance Academy vadītājs un izrādes producents pieblst: “Latvijā baleta mākslas vidē šāda svarīga tēma tiek risināta pirmo reizi, un mums ir svarīgi, ka tiek domāts par jauno paaudzi kā virzītājspēku sabiedrības garīgajai un intelektuālajai izaugsmei”. Projekta radošā komanda:

Horeogrāfija: Milana Komarova

Idejas un scenogrāfijas režija: Elizabete Gricmane

Motīvi un oriģinālmūzika: Rihards Lībietis

Producents: Tālis Sils

Dejo: TS Dance Academy dejotājas un baleta mākslinieki


Izrādes veidotāji aicina 10 ukraiņus saņemt bezmaksas ielūgumus uz izrādi, iepriekš piesakoties e-pastā: info@meaviafoundation.org

14 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page