top of page
Writer's pictureZanda Zilgalve

2022.gada īss kopsavilkums



Attēls no 2022.gada meistarklases "Fokusā Brodveja"


Šajā gadā paveikts ir daudz. Kā jau katram no mums, daži plāni tika atlikti, citi - atcelti pavisam, jo arī mēs nespējām palikt malā - mums bija jārod veids, kā palīdzēt ukraiņiem, kuru zemē šogad iebruka ļaunuma impērijas karaspēks, izraisot nepieredzēti nežēlīgu karu. Vairākas aktivitātes mūsu fondā neprasīja finanses, bet laiku un enerģiju, ko citkārt ieguldītu jaunos projektos.


Tomēr šeit ir neliels ieskats paveiktajā. Šogad 29.septembrī Fonds nosvinēja otro dzimšanas dienu, tāpēc īpašs prieks par to, ka šo divu gadu laikā mums ir izdevies uzsākt aktivitātes gandrīz visās statūtos paredzētajās jomās - zinātne un pētniecība, filantropija, pilsoniski aktīva sabiedrība, kultūra un māksla, kā arī bērni un jaunieši.


1. Par vienu no fonda prioritātēm esam izvirzījuši filantropijas un mērķtiecīgas ziedošanas popularizēšanu, tāpēc martā devāmies uz Šveici, kur veidojām jaunas sadarbības un pētniecības projektus. Viena mēneša laikā iepazinām gan Bāzeles Universitātes Filantropijas institūtu, gan plašās iespējas labdarības fondiem darboties šajā valstī.


2. Gada laikā vairākkārt esam snieguši konkrētu palīdzību Ukrainas iedzīvotājiem, jo īpaši bērniem, kuri kara dēļ ir pārcēlušies uz dzīvi Latvijā. Aicinām arī jūs nepagurt un rast iespēju turpināt atbalstīt ukraiņu tautu.


3. Mūsu nākotne ir pašu rokās, tāpēc akcijā "Nāc balsot!" kopā ar restorānu "BeefEater's" aicinājām visus piedalīties un doties balsot rudenī notikušajās Saeimas vēlēšanās.


4. Kultūra un māksla bija mūsu uzmanības centrā vairākus mēnešus, kopā ar TS Dance Academy sagaidot laikmetīgā baleta izrādes "Balsis klusumā" pirmizrādi. Tā ieguva plašu mediju uzmanību, par ko esam pateicīgi saviem sadarbības partneriem.


5. Bērni un jaunieši ir joma, kurā veidojam nu jau regulāras aktivitātes. Otro gadu pēc kārtas mūsu Fonds sadarbībā ar Stefanu Milleru un Guntu Liepiņu - Milleri rīkoja meistarklasi "Fokusā Brodveja", kura sniedza iespēju bērniem un jauniešiem no audžuģimenēm, kā arī ukraiņu bērniem iejusties Brodvejas muzikālā teātra aktieru lomās un uzzināt, kā tas ir - būt uz skatuves!

Savukārt rudenī Fonds kļuva par hakatona "Problemcon ++ 2.0" atbalstītāju un arī piedalījās finālistu vērtēšanā.


Mums ir lieli plāni un jaunas ieceres, par ko pastāstīsim jau nākamajā 2023.gadā. Šajā brīdī vēlam visiem mieru pasaulē, kas kas nāks ar uzvaru pār ļaunumu, gan iekšēju mieru katram no mums!


Paldies tiem atbalstītājiem - gan privātpersonām, gan organizācijām, pateicoties kuru atsaucībai esam varējuši sasniegt tos cilvēkus, kuriem tas ir bijis nepieciešams! Sakām arī lielu paldies par iespēju būt daļai no projektiem, kas nes Latvijas vārdu pasaulē un padara Latviju skaistāku, gudrāku un labestīgāku!


Uz tikšanos nākamgad!



16 views0 comments

Comentários


bottom of page