top of page
  • Writer's pictureZanda Zilgalve

2021.gada 21. un 22.jūlijā Rīgā norisinājās meistarklase "Fokusā Brodveja"

Updated: Apr 13, 2023



Rīgā uz AB dambja norisinājās meistarklase "Fokusā Brodveja", kuras moto bija: Piedalies un uzzini, cik labi ir būt uz skatuves!


Divu dienu garumā Mea Via Foundation aicināja bērnus un jauniešus pieredzējušu pasniedzēju vadībā iepazīt laikmetīgo deju, aktiermeistarību un mūziku, kā arī apmeklēt Latvijas Nacionālo bibliotēku, lai uzzinātu stāstu par tās tapšanu.


Meistarklasi vadīja horeogrāfe Gunta Liepiņa-Millere (LV/ASV) un Brodvejas teātra aktieris, vokālais pedagogs Stefans Millers (ASV), un to apmeklēja 14 talantīgi bērni, tajā skaitā astoņi no audžuģimenēm.


„Paldies par jauku iespēju darboties kopā ar īsteniem profesionāļiem, kuri bija radoši un tik īsā laikā varēja bērniem uzburt mūzikla šarmu. Bērniem ļoti patika iespēja kopā darboties, un katrs bija ieguvējs, jo katram bija sava loma šajā divu dienu stāstā. Šāda kopā darbošanās dod bērniem vēlmi turpināt muzicēt, dejot un visādi citādi attīstīt sevi un sapņot savus lielos sapņus. Ekskursija uz Latvijas Nacionālo bibliotēku deva iespēju bērniem ieslīgt grāmatu pasaules aizkulisēs un zinu, ka vismaz viens bērns pēc šī apmeklējuma, ieguva lasītāju kartīti bibliotēkā un apņemšanos lasīt grāmatas. Paldies radošajai komandai par iespēju gudri un mākslinieciski attīstīt bērnus“, saka Ilze Golvere, Latvijas Audžuģimeņu biedrības vadītāja.


Vairāki meistarklases bērni ir arī Augusta Dombrovska mūzikas skolas audzēkņi, tāpēc, sadarbības ietvaros, mūzikas skolas pārstāvjiem bija iespēja vērot meistarklases pedagogu darbu un piedalīties pieredzes apmaiņā.


Augusta Dombrovska Mūzikas skolas Vokālā pedagoģe Laimdota Ivule stāsta: „Šīs meistarklases ir ārkārtīgi vērtīgas. Bērni un jaunieši bieži vien ir sasaistīti un stīvi. Šādas nodarbības liek atraisīties, paskatīties uz sevi un citiem, iemācities kaut ko nepieredzētu un sajusties savādāk kā ikdienā. Ļoti īpaši ir to darīt tādu profesionāļu kā Guntas un Stefana vadībā. Mīļš paldies arī no mūsu audzēkņiem un ceram uz ciešu sadarbību arī turpmāk!“

Meistarklasei palīdzēja notikt:

privāti mecenāti

Mākslas centrs "NOASS"

Augusta Dombrovska mūzikas skola

Latvijas Nacionālā bibliotéka



Paldies dalībniekiem, pedagogiem un atbalstītājiem!

132 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page